Роль рішень Європейського суду з прав людини у забезпеченні безпеки людини - Шаблистий, В. В. (Одеса, 2016)
У статті досліджуються умови та практика застосування Європейським судом з прав людини статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Зазначено, що на перше місце повинна виходити безпека всіх людей, а не тільки держави або нації, вона повинна забезпечуватися не силовими структурами, а через людський розвиток.
Шаблистий В. В. Роль рішень Європейського суду з прав людини у забезпеченні безпеки людини / В. В. Шаблистий // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 74-78.
Keywords: Європейський суд з прав людини; безпека; забезпечення безпеки людини; Конвенція про захист прав людини та основоположних свобод; ООН