Фразеологічні одиниці орієнтаційно-просторової семантики в сучасній англійській мові: лінгвокогнітивний аспект - Міщенко, Т. В.; Міщенко, Тетяна Віталіївна; Mishchenko, T. V. (Одеса, 2016)
У статті доведено, що орієнтування осіб у просторі є основою семантики фразеологічних одиниць, котра спирається на досвід перебування людини на площині й у тривимірному просторі, співвідносному з контейнером, який є основою для образного зображення перцептивних, темпоральних та інтелектуальних параметрів діяльності людини.

The article proves that people’s spatial orientation serves as the basis for idioms meaning which is grounded on person’s experience of being on surface and in three-dimensional space correlating with container as the basis for representation of perceptual, temporal and intellectual parameters of person’s activity.
Міщенко Т. В. Фразеологічні одиниці орієнтаційно-просторової семантики в сучасній англійській мові: лінгвокогнітивний аспект / Т. В. Міщенко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 73-77.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фразеологічна одиниця; концептуальна структура; орієнтування; простір; idiom; conceptual structure; orientation; space