Нейронні мережі в засобах захисту інформації в інформаційно-технічних системах : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Заставнюк, Мирослав Андрійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему «Нейронні мережі в засобах захисту інформації в інформаційно-технічних системах» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальності 125 «Кібербезпека». Містить 12 рисунків, 2 таблиці, 11 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на сторінках загального тексту та сторінках основного тексту. Метою даної роботи є ознайомлення та аналіз нейронних мереж для захисту інформації в інформаційно-технічних системах, а також створення власної нейронної мережі для задачі захисту інформації, а саме для фільтрації електронних листів. У роботі розглядаються теоретичні відомості про нейронні мережі, їх будову та приклади використання, методи навчання і також практичне застосування на декількох прикладах. Проаналізовано ефективність використання нейронних мереж для захисту інформації, зокрема роль нейронних мереж, в задачах захисту інформації у інформаційно-технічних системах. Також будуть розглянуті стратегії оптимізації навчання та подальшого використання нейронних мереж, оцінка їх ефективності. У висновках будуть представлені основні результати дослідження та рекомендації щодо подальшого вдосконалення та розвитку нейронних мереж для захисту інформації у інформаційно-технічних системах. Qualification work on the topic «Neural networks in information security in information technology systems» for the first (bachelor's) level of higher education in the speciality 125 «Cybersecurity». Contains 12 figures, 2 tables, 11 references according to the list of references. The work is performed on the pages of the general text and the pages of the main text. The purpose of this work is to review and analyse neural networks for information security in information technology systems, as well as to create our own neural network for the task of information security, namely for filtering emails. The paper discusses theoretical information about neural networks, their structure and examples of use, training methods, and practical application on several examples. The paper analyses the effectiveness of using neural networks for information security, in particular the role of neural networks in information security tasks in information technology systems. Strategies for optimising the training and further use of neural networks, as well as evaluating their effectiveness, will also be considered. The main results of the study and recommendations for further improvement and development of neural networks for information security in information and technical systems will be presented in the conclusions.
Заставнюк М. А. Нейронні мережі в засобах захисту інформації в інформаційно-технічних системах : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 48 с.
Keywords: НЕЙРОННІ МЕРЕЖІ; ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНІ СИСТЕМИ; СИНАПС; ОДНОНЕЙРОННА МЕРЕЖА; NEURAL NETWORKS; INFORMATION AND TECHNICAL SYSTEMS; SYNAPSE; SINGLE-NEURON NETWORK