Про деякі аспекти створення в Україні служби пробації - Хлистік, Мирослава Андріївна; Хлыстик, Мирослава Андреевна; Khlystik, Myroslava A. (My University, 2009)
У статті автор розмірковує про доцільність створення в Україні пробації, аналізує зміст проекту Закону України «Про пробації», який запропонований народним депутатом Україна В.Швецем, і виступає проти введення в дію цього Закону в тій редакції, яка запропонована авторами Проекту.

В статье автор размышляет о целесообразности создания в Украине пробации, анализирует содержание проекта Закона Украины «О пробации», который предложен народным депутатом Украины В. Швецом, и выступает против введения в действие этого Закона в той редакции, которая предложена авторами Проекта.

The article deals with the expedient introduction of probation in Ukraine. The author analyses the contents of the project of the law «On Probation» that has been proposed by people’s deputy V. Shvets. The author objects to the putting the low into operation under the editorship of sugzested of this Project.
Хлистік М. А. Про деякі аспекти створення в Україні служби пробації / М. А. Хлистік // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 803-809.
Keywords: служба пробації; кримінально-виконавча служба України; пробація; служба пробации; уголовно-исполнительная служба Украины; пробация