До питання про усиновлення дітей-громадян України іноземними громадянами - Журило, Сергій Сергійович; Журило, Сергей Сергеевич; Zhurylo, Sergei S. (My University, 2014)
Стаття присвячена розгляду питань, пов’язаних з усиновленням дітей-громадян України іноземними громадянами. Зокрема, проаналізовані законодавчі та нормативно-правові акти, які регулюють дані питання, статистика усиновлень в розрізі країн-усиновлювачів та областей України, в яких здійснюється усиновлення іноземними громадянами.

Статья посвящена рассмотрению вопросов, связанных с усыновлением детей-граждан Украины иностранными гражданами. В частности, проанализированы законодательные и нормативно-правовые акты, которые регулируют данные вопросы, статистика усыновлений в разрезе стран-усыновителей и областей Украины, в которых осуществляется усыновление иностранными гражданами.

The article examines the issues related to the legal consequences of adoption of children-citizens of Ukraine by foreign nationals. In particular, it is analyzed the legislation and regulations that govern these issues. Attention is paid to the consideration for Ukraine to conclude international treaties on adoption.
Журило С. С. До питання про усиновлення дітей-громадян України іноземними громадянами / С. С. Журило // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 171-175.
Keywords: усиновлення; усиновлення іноземними громадянами; усиновлювач; усиновлений; Сімейний кодекс України; усыновление; усыновление иностранными гражданами; усыновитель; усыновленный; Семейный кодекс Украины; adoption by foreign citizens; legal consequences of adoption; adoptive parent; adopted; Family Code of Ukraine