Загальні підстави відповідальності за завдану майнову шкоду: на матеріалах судової практики - Голубєва, Н. Ю.; Голубева, Н. Ю.; Golubeva, N. Yu. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено аналізу зобов'язань щодо відшкодування шкоди з позиції практичного застосування ст. 1166 Цивільного кодексу України, яка визначає загальні підстави відповідальності за завдану майнову шкоду. Проаналізовано основні вимоги законодавства щодо притягнення до відповідальності особи за завдану шкоду та застосування засобів захисту прав потерпілої особи на матеріалах судової практики.
Голубєва Н. Ю. Загальні підстави відповідальності за завдану майнову шкоду: на матеріалах судової практики / Н. Ю. Голубєва // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 71-86.
Keywords: зобов'язання; відшкодування шкоди; збитки; вина; причинний зв'язок; недоговірні зобов'язання; обязательства; возмещение вреда; убытки; вина; причинная связь; договорные обязательства; obligations; indemnification; losses; fault; causal relationship; contractual obligations