Ефективна участь національних меншин у виборах - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Afanasyeva, Maryana V.; Афанасьева, Марьяна Владимировна (Одеса : Юридична література, 2012)
У статті досліджується проблема забезпечення виборчих прав національних меншин закордонним та українським законодавством. Особливу увагу приділено територіальній організації виборів з урахуванням компактного проживання національних меншин. В статье исследуется проблема обеспечения избирательных прав национальных меньшинств зарубежным и украинским законодательством. Особое внимание уделено территориальной организации выборов с учетом компактного проживания национальных меньшинств. In the article is analyzed the problem of the supporting by foreign and Ukrainian legislation electoral rights of national minorities. Special attention is paid to the territorial organization of the elections based compact residence of national minorities.
Keywords: вибори; національна меншина; територіальна організація виборів; виборчий округ; місця компактного проживання; выборы; национальные меньшинства; территориальная организация выборов; избирательный округ; места компактного проживания; elections; minority; territorial organization of the elections; electoral district; places of compact residence