Моно- й кросгендерні комунікативні ситуації англомовного жіночого дискурсу ХІХ і ХХІ століть - Морозова, І. І.; Морозова, Ірина Ігорівна; Morozova, I. I. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено встановленню специфіки комунікативних ситуацій вікторіанського та сучасного англомовного жіночого дискурсу. Визначаються провідні для кожного типу ситуацій комунікативні стратегії ввічливості й засоби їх мовленнєвої реалізації, проводиться діахронічний аналіз змін, що їх зазнало мовлення представниць британської лінгвокультурної спільноти.

The article focuses on defining specific features of communicative situations in Victorian and modern English female discourse. The major communicative politeness strategies are defined for each type of the situations as well as the ways of their actualizing in speech; a diachronic analysis is performed of the changes that the speech of female representatives of the British linguistic and cultural community has undergone.
Морозова І. І. Моно- й кросгендерні комунікативні ситуації англомовного жіночого дискурсу ХІХ і ХХІ століть / І. І. Морозова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 161-165.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; жіночий дискурс; комунікативна ситуація; комунікативні стратегії увічливості; communicative situation; communicative politeness strategies; female discourse