Співвідношення понять "девелопмент нерухомості" і "девелоперська діяльність у сфері нерухомості" - Іванов, Андрій Валентинович; Иванов, Андрей Валентинович; Ivanov, Andriy V. (My University, 2016)
У статті досліджуються базові питання співвідношення понять «девелопмент нерухомості» та «девелоперська діяльність у сфері нерухомості». Для з’ясування змістовного навантаження зазначених понять проведено дослідження їх базових ознак, які відображають їхню сутність і дають змогу сформулювати цілісне уявлення про їх внутрішній структурний склад. Крім того описуються і оглядово досліджуються окремі аспекти адаптації і застосування механізмів девелопменту нерухомості в умовах сучасного українського ринку нерухомості, а також перспективи розвитку правового регулювання відносин девелопменту нерухомості в Україні.

В статье исследуются базовые вопросы соотношения понятий «девелопмент недвижимости» и «девелоперская деятельность в сфере недвижимости». Для выяснения смысловой нагрузки указанных понятий проведено исследование их базовых признаков, которые отражают их сущность и позволяют сформулировать целостное представление об их внутреннем структурном составе. Кроме того описываются и обзорно исследуются отдельные аспекты адаптации и применения механизмов девелопмента недвижимости в условиях современного украинского рынка недвижимости, а также перспективы развития правового регулирования отношений девелопмента недвижимости в Украине.

The article examines the basic questions of theinterrelations between the concepts «real estate development» and «development activity in the real estate area». To determine the semantic meaning of these concepts author studied their basic attributes, that reflect their nature and allow us to formulate a holistic view of their internal structural composition. Also author described and overview examines certain aspects of the adaptation and applying of real estate development mechanisms in the modern Ukrainian real estate market, as well as prospects for the development of legal regulation of real estate development relations in Ukraine.
Іванов А. В. Співвідношення понять "девелопмент нерухомості" і "девелоперська діяльність у сфері нерухомості" / А. В. Іванов // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 21. – С. 60-63.
Keywords: девелопмент нерухомості; девелоперська діяльність у сфері нерухомості; девелопер; ринок нерухомості; створення та реконструкція нерухомості; девелопмент недвижимости; девелоперская деятельность в сфере недвижимости; девелопер; рынок недвижимости; создание и реконструкция недвижимости; real estate development; development activity in the real estate area; developer; real estate market; creation and reconstruction of real estate