Преподавание философских дисциплин в современных вузах в рамках Болонского процесса - Мусаева, Вюсаля Керем кызы; Мусаєва, Вюсаля Керем кизи; Musayeva, Vyusalya Kerem kyzy (My University, 2017)
В статье рассматриваются вопросы преподавания философских дисциплин в вузах Азербайджана. При этом излагаются некоторые проблемы развития философского знания, в частности, связанные с предметом, историей и современным содержанием философии. Обосновывается мысль о том, что современные тенденции образовательных реформ, в частности Болонский процесс, накладывают свой отпечаток и на содержание учебных дисциплин по философии. Для повышения уровня подготовки специалистов характер и методика изучения философских дисциплин в значительной степени связаны с использованием возможностей новой информации. Данную информацию можно получить через ИКТ, систему Интернет, а также через общение с мировым научным сообществом.

У статті розглядаються питання викладання філософських дисциплін у вищих навчальних закладах Азербайджану. При цьому викладаються деякі проблеми розвитку філософського знання, зокрема, пов’язані з предметом, історією та сучасним змістом філософії. Обґрунтовується думка про те, що сучасні тенденції освітніх реформ, зокрема Болонський процес, накладають свій відбиток також на зміст навчальних дисциплін із філософії. Для підвищення рівня підготовки фахівців характер і методика вивчення філософських дисциплін значною мірою пов’язані з використанням можливостей нової інформації. Цю інформацію можна отримати через ІКТ, систему Інтернет, а також через спілкування зі світовим науковим співтовариством.

This article is examines the teaching of philosophical disciplines in Azerbaijani universities. At the same time is describing the some problems of development of philosophical knowledge, in particular way related to the subject, history and modern content of philosophy. Substantiates the idea that modern tendencies of educational reforms, especially, the Bologna Process, leave their imprint on the content of educational disciplines on philosophy. For improvement the level of training of specialists, the nature and methodology of studying philosophical disciplines are largely related to the using the possibilities of new information. This information can be obtained from ICT, the Internet system and through communication with the global scientific community.
Мусаева В. К. Преподавание философских дисциплин в современных вузах в рамках Болонского процесса / В. К. Мусаева // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 20. - С. 75-77.
Keywords: предмет философии; преподавание философских дисциплин; язык и философия; Болонский процесс; предмет філософії; викладання філософських дисциплін; мова та філософія; Болонський процес; subject of philosophy; teaching of philosophical disciplines; language and philosophy; Bologna process