Законодавче закріплення причетності до злочину: історичний аспект - Пілявська, Л. M.; Пилявская, Л. M.; Piliavska, L. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В статті розглядається генезис та історичний розвиток законодавчого регулювання причетності до злочину, проводиться аналіз нормативно-правових актів, які закріплювали поняття причетності та окремих її видів. Проведено порівняльно-правовий аналіз відображення поняття причетності, окремих її видів та відповідальності за такі дії у Кримінальному кодексі УРСР 1960 року та чинному Кримінальному кодексі України 2001 року.
Пілявська Л. М. Законодавче закріплення причетності до злочину: історичний аспект / Л. М. Пілявська // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 635-642.
Keywords: причетність до злочину; види причетності до злочину; законодавче закріплення; кримінальна відповідальність; нормативно-правовий акт; прикосновенность к преступлению; виды прикосновенности к преступлению; законодательное регулирование; уголовная ответственность; нормативно-правовой акт; implication in a crime; types of implication in a crime; legislative consolidation; normative legal act; criminal liability