Значення судової експертизи у протидії організованій злочинності - Комар, Юлія; Komar, Julia (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто нормативно-правові засади протидії організованій злочинності в Україні, висвітлені результати боротьби з організованими групами та злочинними організаціями. Акцентовано увагу на ролі і значенні судової експертизі у боротьбі з організованою злочинністю під час здійснення кримінального судочинства. The theses consider the regulatory and legal principles of combating organized crime in Ukraine, highlight the results of the fight against organized groups and criminal organizations. The focus is on the role and importance of forensic examination in the fight against organized crime during criminal proceedings.
The importance of forensic expertise in combating organized crime
Комар Ю. Значення судової експертизи у протидії організованій злочинності / Ю. Комар // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 85-88. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31280
Keywords: організована злочинність; правове регулювання; судова експертиза; протидія; криміналістика; висновок експерта; organized crime; legal regulation; forensic examination; counteraction; forensics; expert opinion