Комунікативні девіації (невдачі): причини і механізми - Ануфрієва, Н. Д.; Ануфриева, Н. Д.; Anufrieva, N. D. (Одеса : Фенікс, 2014)
В результаті розгляду проблеми автор статті приходить до висновку, що головною умовою запобігання й усунення комунікативних невдач є комунікативна грамотність, тобто володіння сукупністю знань та умінь, навичок ефективної успішної комунікативної взаємодії, що уможливлюють безконфліктність спілкування.
Ануфрієва Н. Д. Комунікативні девіації (невдачі): причини і механізми / Н. Д. Ануфрієва // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 548-550.
Keywords: комунікативні невдачі; комунікативні девіації; комуникативные неудачи; комуникативные девиации; communication failure; communication deviation