Поняття та зміст митної функції сучасної держави - Коломієць, О. В.; Коломиец, О. В.; Kolomiec, O. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті стверджує, що існування митної справи слід розглядати як фундаментальну підставу для виокремлення особливої функції держави — митної. При цьому вона має розумітися як нормативно та інституційно відокремлений напрям діяльності держави, що виражається у створенні та реалізації нормативно-правових засад переміщення товарів через митний кордон та контроль за їх виконанням з метою забезпечення економічних інтересів держави. Слід підкреслити, що існування митної функції як окремого напрямку діяльності держави є необхідною складовою реалізації суспільних інтересів в економічній сфері.
Коломієць О. В. Поняття та зміст митної функції сучасної держави / О. В. Коломієць // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 94-96.
Keywords: митна функція сучасної держави; митна справа держави; забезпечення економічної охорони кордонів держави; таможенная функция современного государства; таможенное дело государства; обеспечение экономической охраны границ государства; Customs function of the modern state; customs business in the state; ensuring economic protection of state borders