Недоліки кримінальної політики та антропологічний вимір у протидії злочинам проти моральності - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Туляков, Вячеслав Алексеевич; Tuliakov, Viacheslav O.; Tulyakov, Vyacheslav A.; Бойченко, Віталій Петрович; Бойченко, В. П.; Бойченко, Виталий Петрович; Boichenko Vitalii P. (Одеса : НУ "ОЮА", 2017)
У статті розглянуто деякі недоліки сучасної кримінально-правової політики. Зроблено спробу подолання останніх завдяки використанню антропологічного підходу. На основі вивчення злочинів проти моральності зроблено висновок, що вдосконалення правових механізмів регулювання суспільних відносин, які виникають у духовній сфері, має стати пріоритетним напрямом державної політики (у тому числі й кримінальної) у галузі забезпечення моральності та духовної безпеки особистості, суспільства й держави. Здійснення такої політики припускає, зокрема, удосконалення існуючої системи та юридичних ознак складів відповідних злочинів, а також розроблення нових складів злочинів.

В статье рассмотрены некоторые недостатки современной уголовно-правовой политики. Сделана попытка преодоления последних благодаря использованию антропологического подхода. На основе изучения преступлений против нравственности сделан вывод, что совершенствование механизмов регулирования общественных отношений, возникающих в духовной сфере, должно стать приоритетным направлением государственной политики (в том числе и уголовной) в области обеспечения нравственности и духовной безопасности личности, общества и государства. Осуществление такой политики предполагает, в частности, совершенствование существующей системы и юридических признаков составов соответствующих преступлений, а также разработку новых составов преступлений.

The article considers some shortcomings of modern criminal law policy. An attempt was made to overcome them by using an anthropological approach. On the basis of the study of crimes against morality, it was concluded that improving the mechanisms for regulating social relations that arise in the spiritual sphere should become a priority direction of state policy (including criminal policy) in the field of ensuring morality and spiritual security of the in- dividual, society and the state. The implementation of such a policy presupposes, inter alia, the improvement of the existing system and legal signs of the composition of the relevant crimes, as well as the development of new crimes.
Туляков В. О. Недоліки кримінальної політики та антропологічний вимір у протидії злочинам проти моральності / В. О. Туляков, В. П. Бойченко // Прикарпатський юридичний вісник. – Вип. 1(16). - 2017. – С. 153-157.
Keywords: кримінальна політика; кримінальна антропологія; злочини проти моральності; уголовная политика; уголовная антропология; преступления против нравственности; criminal policy; criminal anthropology; crimes against morality; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Criminal law