Суспільство знань як філософський феномен - Романкова, Л. М.; Романкова, Л. Н.; Romankova, L. M. (My University, 2016)
У статті проаналізовано термін «суспільство знань», розглянуто теорії індустріального та постіндустріального суспільства, співвідношення інформаційного суспільства й суспільства знань; виокремлено їхні особливості та зазначено вплив на методологію сучасної освіти; проаналізовано концепцію «суспільства, що навчається» (learningsociety); визначено вплив суспільства знань на виховний процес студентської молоді.

В статье проанализирован термин «общество знаний», рассмотрены теории индустриального и постиндустриального общества, соотношение информационного общества и общества знаний; выделены их особенности и указано влияние на методологию современного образования; проанализирована концепция «общества, которое обучается» (learningsociety), отмечено влияние общества знаний на воспитательный процесс студенческой молодежи.

In the article the term «knowledge society», examined the theory of industrial and pos-tindustrial society; value of the information society and knowledge society; singled out their features and marked with the impact on the methodology of modern education; analyzes the concept of «society that learns»; noted the impact of the knowledge society in the educational process of students.
Романкова Л. М. Суспільство знань як філософський феномен / Л. М. Романкова // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 12. - С. 101-104.
Keywords: суспільство знань; індустріальне суспільство; постіндустріальне суспільство; інформаційне суспільство; суспільство, що навчається; общество знаний; индустриальное общество; постиндустриальное общество; информационное общество; общество, которое обучается; knowledge society; industrial society; postindustrial society; information society; society that learns