Брест-Литовський мирний договір та його роль у правовому регулюванні положення військовополонених на території Української Народної Республіки - Єфремова, Наталя Володимирівна; Єфремова, Н. В.; Yefremova, Natalia V. (Науковий дослідницький центр «InterConf», 2022)
У цій статті подається особистий погляд авторки щодо визначення юридичної основи правового статусу іноземних військовополонених в Українській Народній Республіці та Українській Державі за П. Скоропадського на момент укладення та ратифікації Брестського мирного договору. Цей документ доповнив правову основу статусу військовополоненого: регламентував післявоєнний порядок поводження з військовополоненими, а також механізм їх повернення на батьківщину та інші аспекти.
Єфремова Н. В. Брест-Литовський мирний договір та його роль у правовому регулюванні положення військовополонених на території Української Народної Республіки / Н. В. Єфремова // Scientific Collection «InterConf», (136) : with the Proceedings of the 4th International Scientific and Practical Conference «Scientific Paradigm in the Context of Technologies and Society Development» (December 16-18, 2022; Geneva, Switzerland). – Науковий дослідницький центр «InterConf», 2022. - Р. 256-262. - Режим доступу : https://archive.interconf.center/index.php/conference-proceeding/article/view/1934
Keywords: Брест-Литовський мирний договір; іноземні військовополонени; Українська Народна Республіка; статусу військовополоненого; права людини; права військовополонених; Брестський мирний договір 1918 року