Безпека праці в енергоустановках : навчальний посібник - Жигулін, Олександр Андрійович (Ніжин, 2020)
Для вивчення навчальних дисциплін «Охорона праці в галузі», «Безпека праці в енергоустановках» студентами технічних та економічних спеціальностей навчальних закладів України. Навчальний посібник містить перелік законодавчих і нормативних актів з безпеки праці в енергоустановках. Розглянуто основні фактори ризику, що впливають на безпечні і нешкідливі умови праці (електро -, пожежо - та травмонебезпека, мікроклімат, пил, шум, вібрація, освітлення, якість повітря, випромінювання тощо) в енерргоустановках. Дано рекомендації з розробки заходів профілактики небезпек і шкідливостей в енергоустановках. Описано, як забезпечити конкурентоспроможність системи управління безпекою праці на підприємствах за допомогою інноваційно-креативного підходу, що дозволяє усунути (нейтралізувати) фактори ризику у підприємницькій діяльності.
Жигулін О. А. Безпека праці в енергоустановках : навч. посібник / О. А. Жигулін. Ніжин, 2020. - 174 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31323
Keywords: Законодачні акти з безпеки праці в енергоустановках; Розслідування та облік нещасних випадків; Гігієнічні критерії оцінки метеорологічних умов праці; Дія електричного струму на організм людини; Евакуація людей із приміщень при пожежі; Вимоги травмобезпеки при експлуатації енергоустановок