Окремі аспекти сутності ґендеру в суддівській діяльності: до постановки проблеми - Боброва, Ю. Ю.; Боброва, Ю. Ю.; Bobrova, Yu. Yu. (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті піднімається проблематика ґендерного виміру суддівської діяльності в контексті таких питань як ґендерна дискримінація, ґендерна рівність, ґендерна асиметрія за статевою ознакою. Оскільки ключовим поняттям досліджуваної проблеми є ґендер, то приділено увагу розкриттю змісту та сутності цього поняття як міжгалузевого феномену.

Отдельные аспекты сущности гендера в судейской деятельности: к постановке проблемы. В статье поднимается проблематика гендерного измерения судейской деятельности в контексте таких вопросов как гендерная дискриминация, гендерное равенство, гендерная асимметрия по половому признаку. Поскольку ключевым понятием исследуемой проблемы является гендер, то уделено внимание раскрытию содержания и сущности этого понятия как межотраслевого феномена

Some aspects of the essence of gender in the judiciary: before the problem. The article raises the issue of gender dimension of judicial activity in the context of such issues as gender discrimination, gender equality, and gender asymmetry. Since the key concept of the problem under study is a gender, attention is paid to the disclosure of the content and essence of this concept as an interbranch phenomenon.
Боброва Ю. Ю. Окремі аспекти сутності ґендеру в суддівській діяльності: до постановки проблеми / Ю. Ю. Боброва // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 34-39.
Keywords: суд; суддя; ґендер; суддівська діяльність; жінка; чоловік; суд; судья; гендер; судейская деятельность; женщина; мужчина; court; judge; gender; judiciary; woman; man