Основи наукових досліджень : методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти із спеціальності 035 Філологія - Фрумкіна, Арина Леонівна; Глушко, Тетяна Віталіївна (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025)
Методичні рекомендації «Основи наукових досліджень» для магістрантів-філологів, які здобувають освіту за спеціальністю «035 Філологія». Вона допомагає опанувати основи наукового дослідження, розуміти його структуру, методи та принципи академічної доброчесності. Окремий розділ присвячений написанню наукових текстів: як правильно структурувати, оформлювати бібліографію та подавати результати досліджень. Крім того, розглядаються вимоги до участі в конференціях, підготовки тез, презентацій і наукових доповідей. Посібник стане у пригоді магістрантам, які працюють над науковими проєктами, дисертаціями або планують академічну кар'єру. Він містить рекомендації, що допоможуть формувати дослідницькі навички, розвивати критичне мислення та ефективно організовувати наукову роботу.
Фрумкіна А. Л. Основи наукових досліджень : метод. реком. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти із спеціальності 035 Філологія / А. Л. Фрумкіна, Т. В. Глушко. - Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025. - 76 с. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.29198
Keywords: науковий дискурс; науково-дослідницька діяльність здобувачів вищої освіти; особливості основ наукових досліджень іноземною мовою; синтаксичні конструкції в наукових текстах іноземною мовою; методологічні особливості досліджень; міжнародний науковий простір; етика ведення наукової комунікації; науковий стиль мовлення