Індивідуальні та соціальні цінності особистості у кризових ситуаціях - Рєпнова, Тетяна Петрівна; Рєпнова, Т. П. (Одеса : Фенікс, 2026)
На сучасному етапі розвитку наукової психологічної думки на тлі перехідного простору мета-психологічних багатошарових взаємозв’язків внутрішнього і зовнішнього, індивідуальних цінностей особистості з соціальними цінностями представників професійної, національної, релігійної, світоглядної групи або навіть травмівної, без вибору, вимушеної групи біженців, переселенців, позбавлених житла, постраждалих у наслідок війни, до яких відкинута людина, особливостей культури емоцій та почуттів під час війни, актуальною постає проблема розкриття психологічних особливостей активності людини, яка знаходиться у скрутних життєвих обставинах, у пошуку сенсів і реалізації її індивідуальних і соціальних цінностей, що може стати підґрунтям надання дієвої психологічної допомоги .
Рєпнова Т. П. Індивідуальні та соціальні цінності особистості у кризових ситуаціях. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 420-422 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33232
Keywords: кризові ситуації; індивідуальні цінності; соціальні цінності; перехідний простір; ціннісна соціалізація; meanings; individual values; social values; transitional space; value socialization