Правове регулювання конфіскації майна за законодавством України - Кушнерук, Дмитро Володимирович (Одеса, 2018)
Статтю присвячено визначенню нормативних актів, якими регулюється порядок конфіскації, їх аналізу з метою виявлення особливостей конфіскації як підстави набуття права державної власності та проблем, що виникають у цій сфері. Проаналізовано окремі види конфіскації. Виявлено проблеми, що виникають при проведенні цивільноправової конфіскації. Проаналізовано сумісність загальної конфіскації та міжнародних норм щодо захисту права власності. Виявлено проблему щодо моменту набуття права власності державою на конфісковане майно.
Кушнерук Д. В. Правове регулювання конфіскації майна за  законодавством України / Д. В. Кушнерук // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 54-58.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; конфіскація; примусове вилучення майна; право власності; держава; санкція; confiscation; seizures of property; ownership; state; sanctio