Моббінг на робочому місці: правовий аспект - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2011)
Моббінг змушує працювати під стресом, що створює чимало особистісних проблем, посилює плинність кадрів, отруює психологічний клімат, погіршує виробничі показники. Роботодавець повинен більше уваги приділяти профілактиці цього соціально-психологічного феномену.

Моббинг – это длительный управляемый и целенаправленный процесс. Моббинг ведет к отчуждению работников, абсентеизму, усиливает текучесть кадров, отравляет психологический климат в трудовом коллективе, что негативно сказывается на результатах деятельности структурных подразделений и организации в целом.

Mobbing at work is characterised by the systematic psychological abuse or humiliation of a person by an individual or a group, with the aim of damaging his/her reputation, honour, human dignity and integrity, and ultimately driving the victim to quit the job. Recent surveys on working conditions highlight increased psychological health problems at work. Tackling stress at work can lead to greater efficiency and improved occupational health and safety, with consequent economic and social benefits for companies, employees and society as a whole.
Лагутіна І. В. Моббінг на робочому місці: правовий аспект / І. В. Лагутіна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Вип. 57. – Одеса : Юридична літ-ра, 2011. – С. 133-138.
Keywords: психологічний терор; наслідки моббінгу; способи захисту; психологический террор; последствия моббинга; способы защиты; psychological abuse; consequences of mobbing; protection