Раціональний та почуттєво-емоційний аспекти правосвідомості та поведінки суб’єктів права - Балабанова, Д. О.; Балабанова, Д. А.; Balabanova, D. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена співвідношенню раціонального й почуттєво-емоційного аспектів правосвідомості і поведінки суб’єктів права в процесах функціонування права. Визнання єдності раціонального й почуттєво-емоційного компонентів розглядається як необхідна умова ефективності моделей функціонування права в суспільстві. Обґрунтовується теза про те, що в сучасній юриспруденції необхідно спиратися на широке розуміння розумності, раціональності права, яке не допускає ізоляції розуму від вищих соціальних почуттів людини, від практичної сфери буття, тобто виключає методологічний раціоналізм.
Балабанова Д. А. Раціональний та почуттєво-емоційний аспекти правосвідомості та поведінки суб’єктів права / Д. А. Балабанова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 87-96.
Keywords: раціональне; почуттєво-емоційне; суб’єкти права; моделі функціонування права; рациональное; чувственно-эмоциональное; субъекты права; модели функционирования права; rational; sensible-emotional; legal subjects; functioning models of law