Питання ознайомлення із матеріалами досудового розслідування у контексті практики ЄСПЛ - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2018)
Стаття присвячена дослідженню проблемних питань ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у порядку ст.ст. 221 та 290 КПК України у контексті практики ЄСПЛ. Указано на недоліки нормативної регламентації цих процедур у частині обмеження ознайомлення з матеріалами. Запропоновано та сформульовано зміни та доповнення до КПК України.

Статья посвящена исследованию проблемных вопросов ознакомления с материалами досудебного расследования в порядке ст.cт. 221 и 290 УПК Украины в контексте практики ЕСПЧ. Указаны недостатки нормативной регламентации этих процедур в части ограничения ознакомления с материалами. Предложены и сформулированы изменения и дополнения в УПК Украины.

The article is devoted to examination of issues of reviewing materials of pre-trial investigation under Articles 221 and 290 of the CCP of Ukraine in the context of the ECtHR’s case-law. The flaws of normative regulation of such procedures with regard to restricting the review of materials are highlighted. The amendments and additions to the CCP of Ukraine are suggested and formulated.
Гловюк І. В. Питання ознайомлення із матеріалами досудового розслідування у контексті практики ЄСПЛ / І. В. Гловюк // Вісник Південного регіонального центру Національної академіі правових наук України. - 2018. - № 15. - С. 151-159.
Keywords: матеріали досудового розслідування; відкриття, видалення відомостей; достатній час та можливості для захисту; пропорційність обмеження; юридична визначеність; материалы досудебного расследования; открытие, удаления сведений; достаточное время и возможности для защиты; пропорциональность ограничения; правовая определенность; materials of pre-trial investigation; disclosure, removal of records; adequate time and facilities for the defense; proportionality of restriction; legal certainty