Нормотворча стадія превентивного механізму права: людський вимір - Батан, Юрій Дмитрович (My University, 2016)
Стаття присвячена розгляду нормотворчої стадії превентивного механізму права. Зазначається, що нормотворчість є складовою правотворчості та спрямована на запобігання колізіям і прогалинам правового регулювання. Присвячено особливу увагу експертизі як основному динамічному елементу нормотворчої стадії. Запропоновано заходи для покращення дієвості експертизи.

Статья посвящена рассмотрению нормотворческой стадии превентивного механизма права. Отмечается, что нормотворчество является со ставной правотворчества и направлено на предотвращение коллизий и пробелов правового регулирования. Посвящено особое внимание экспертизе как основному динамическому элементу нормотворческой стадии. Предложены меры по улучшению действенности экспертизы.

The article is devoted to the rulemaking (norm-making) stage of law preventive mechanism. It is noted that the rule making is part of law-making and aims to prevent conflicts and gaps in the legal regulation. The article draws the special attention to the expertise as the main dynamic element of the rulemaking stage. The measures to improve the efficiency of the expertise are proposed.
Батан Ю. Д. Нормотворча стадія превентивного механізму права: людський вимір / Ю. Батан // Юридичний вісник. - 2016. - № 3. - С. 95-102.
Keywords: нормотворчість; правотворчість; законотворчість; експертиза; превентивний механізм права; людський вимір; нормотворчість, Правотворчість, законотворчість; нормотворчество; правотворчество; законотворчество; экспертиза; превентивный механизм права; человеческое измерение; rulemaking; lawmaking; expertise; preventive mechanism of law; human dimension