Роль Європейського Союзу у процесі реформування європейської системи захисту прав людини - Смирнова, К. В.; Smyrnova, K. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Стаття присвячена дослідженню правових механізмів європейської системи захисту прав людини та процесів її реформування. Аналізується механізми реформування внутрішньої системи захисту прав людини в Євросоюзі. Доведено, що реформування європейської системи захисту прав людини залежить від процесів трансформації в Євросоюзі.

Статья посвящена исследованию правовых механизмов европейской системы защиты прав человека и процессов ее реформирования. Анализируются механизмы реформирования внутренней системы защиты прав человека в Евросоюзе. Доказано, что реформирование европейской системы защиты прав человека зависит от процессов трансформации в Евросоюзе.

The article deals with the legal mechanisms of the European system of human rights protection and the process of reform. The mechanisms of the reform of the internal system of human rights protection in the EU are analyzed. Proved that the reform of the European system of human rights depends on the transformation processes in the EU.
Смирнова К. В. Роль Європейського Союзу у процесі реформування європейської системи захисту прав людини / К. В. Смирнова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 166-177.
Keywords: Європейський Союз; Рада Європи; європейська система захисту прав людини; Європейська конвенція з прав людини; Европейский Союз; Совет Европы; европейская система защиты прав человека; Европейская конвенция по правам человека; The European Union; Council of Europe; European system of human rights; European Convention on human rights