Мовні засоби вираження категорії оцінки в англомовному політичному дискурсі - Чрділелі, Т. В.; Чрділелі, Тетяна Василівна; Chrdileli, T. V.; Chrdileli, Tetiana (Одеса, 2017)
Статтю присвячено дослідженню особливостей і ролі лексичних одиниць з оцінним компонентом для вираження експресії та емоції в англомовному політичному дискурсі. Категорія оцінки виділена як одна з відмінних рис політичного дискурсу, яка слугує вирішальним чинником у здійсненні комунікативно-прагматичної мети впливу.

The article focuses on studying and analyzing the characteristics and role of lexical units with evaluative components as the most specific ones for expressing emotions in English political discourse. The research shows that evaluation lexemes are the most significant for performing the communicative-pragmatic purpose of the modern English political discourse as a means of manipulative influence.
Чрділелі Т. В. Мовні засоби вираження категорії оцінки в англомовному політичному дискурсі / Т. В. Чрділелі // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 250-256.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; політичний дискурс; категорія оцінки; позитивна оцінка; негативна оцінка; емотивний компонент оцінки; political discourse; evaluation category; positive evaluation; negative evaluation; emotional component of evaluation