Процес формування політичної ідентичності в умовах глобалізації: особливості та складові - Малінін, Володимир Володимирович (My University, 2013)
У статті досліджується актуальне питання політичної теорії та практики – процес формування політичної ідентичності в умовах глобалізації. Визначено його особливості у посткомуністичній Україні та проаналізовано такі складові, як національна, соціокультурна, регіональна, цивілізаційна, громадянська ідентичності.

В статье исследуется актуальный вопрос политической теории и практики – процесс формирования политической идентичности в условиях глобализации. Определены его особенности в посткоммунистической Украины и проанализированы такие составляющие, как национальная, социокультур- ная, региональная, цивилизационная, гражданская идентичности.

The article examines topical issues of political theory and practice – the formation of political identity. Determined its features in postcommunist Ukraine, сomposition and analyzed such as national, socio-cultural,regional, civilization, civic identity.
Keywords: політична ідентичність; глобалізація; соціокультурна ідентичність; національна ідентичність; регіональна ідентичність; громадянська ідентичность; политическая идентичность; глобализация; социокультурная идентичность; национальная идентичность; региональная идентичность; цивилизационная идентичнисть; цивілізаційна ідентичність; гражданская идентичность; цивилизационная идентичность; political identity; globalization; globalization; national Identity; regional identity; civil identity