Членство у Всесвітній митній організації - Музика, Я. І.; Музыка, Я. И.; Muzyka, Ya. I. (Одеса : Фенікс, 2012)
На даний момент, стверджує автор статті, членами Всесвітньої митної організації є 177 держав і митних територій. При цьому спеціальний статус пе- редбачено для Європейського союзу. Статусом спостерігача володіють кілька міжнародних організацій. Відповідно до ст. 4 Установчої угоди, члени організації повинні надавати будь-яку запитувану нею інформацію і документи, необхідні для здійснення Радою своїх функцій за умови, що жодному з членів не доведеться видавати секретну інформацію, розкриття якої буде перешкоджати застосуванню його законів або ін- шим чином суперечити державним інтересам або зачіпати законні торговельні інтереси будь-якого підприємства, як державного, так і приватного.
Музика Я. І. Членство у Всесвітній митній організації / Я. І. Музика // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 466-468.
Keywords: Всесвітня митна організація; порядок вступу, умови прийому в організацію, види членства, права та обов’язки членів, припинення, а в окремих організаціях і призупинення членства, а також відповідальність держав як членів організації; інститут спостерігачів; Всемирная таможенная организация; World Customs Organization; порядок вступления, условия приема в организацию, виды членства, права и обязанности членов, прекращение, а в отдельных организациях и приостановления членства, а также ответственность государств как членов организации; order entry, conditions for admission to the organization, types of membership, rights and duties of members, suspension, and in some organizations and suspension, as well as the responsibility of the members; институт наблюдателей; observers Institute