Правові умови усиновлення за цивільним законодавством України - Кужко, Олександра Сергіївна; Кужко, Александра Сергеевна; Kuzhko, Oleksandra S. (My University, 2016)
Стаття присвячена визначенню правових умов усиновлення за цивільним законодавством України, та інституту усиновлення як певного юридичного процесу, під час якого на підставі рішення суду створюються нові, постійні відносини між батьками та дитиною, та який за своєю правовою природою полягає у передачі батьківських прав та обов’язків від однієї родини до іншої, у практичній сфері це прийняття у сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками. На підставі проведеного аналізу сформульовані загальні висновки щодо правових умов усиновлення за цивільним законодавством України, додерження яких є необхідним та обов’язковим під час здійснення процесу усиновлення.

Статья посвящена определению правовых условий усыновления по гражданскому законодательству Украины, и института усыновления как определенного юридического процесса, во время которого на основании решения суда создаются новые, постоянные отношения между родителями и ребенком, и который по своей правовой природе заключается в передаче родительских прав и обязанностей, связей от одной семьи к другой, в практической сфере это принятие в семью ребенка на правах рожденного, со всеми правами и обязанностями. На основании проведенного анализа сформулированы общие выводы относительно правовых условий усыновления по гражданскому законодательству Украины, соблюдение которых является необходимым и обязательным при осуществлении процесса усыновления.

The article is devoted to definition of legal conditions of the adoption by civil legislation of Ukraine, and the institution of adoption as a specific legal process in which a court’s decision to create new, permanent relationship between parents and child, and which by its legal nature, is the transfer of parental rights and obligations’ bonds from one family to another in the practical field is the adoption of a child in the family the rights of the unborn, with all rights and duties. Based on the analysis set out some general conclusions about the legal conditions for the adoption of the civil legislation of Ukraine, which is doderzhennya neobhydnym and zdyysnennya a must during the adoption process.
Кужко О. С. Правові умови усиновлення за цивільним законодавством України / О. С. Кужко // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 91-94.
Keywords: сімейне законодавство; усиновлення; дитинство; права усиновлювача та усиновленого; семейное законодательство; усыновление; детство; права усыновителя и усыновленного; family law; adoption; childhood; right adopters and adopted