ШІ-генерований контент і криза довіри до медіа - Літвінчук І. С.; Літвінчук Ірина Сергіївна; Litvinchuk, Iryna S. (Одеса : Фенікс, 2026)
ШI-генерований контент є складним і багатовимірним явищем, що одночасно відкриває нові можливості та створює серйозні ризики для медіасистеми. Його вплив на довіру до журналістики залежить від рівня технологічної грамотності суспільства, професійних стандартів медіа та ефективності регуляторних механізмів. У цифрову епоху боротьба за довіру стає центральним завданням журналістики, адже без неї неможливе функціонування демократичного публічного простору. Саме тому питання відповідального використання штучного інтелекту повинно стати одним із ключових напрямів розвитку сучасних медіа в Україні та світі.
Літвінчук І. С. ШІ-генерований контент і криза довіри до медіа. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 610-613. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33053
Keywords: штучний інтелект; ШІ генерований контент; медія; інформаційний простір; технології в медіа; artificial intelligence; AI-generated content; media; information space; technologies in media