Дистанційне кримінальне судочинство : реальність та перспективи - Смирнов Максим Іванович; Смирнов Максим Иванович; Smirnov Maksim I. (My University, 2004)
У даній статті розглядаються процесуальні питання застосування нових інформаційних технологій у сфері кримінального судочинства. Практика розслідування і розгляду кримінальних справ повинна прийняти таку нову концепцію як “дистанційне правосуддя”, що передбачає можливість проведення не тільки окремих процесуальних дій, але й у цілому розгляду кримінальних справ на відстані за допомогою відеоконференцзв'язку.

The article considers legal procedure issues of implementing new information technologies in criminal process. The concept of «distance trial» - which provides for a possibility to apply video communication not only to particular actions but to entire criminal processes - should be adopted in both investigations and procedure.

В данной статье рассматриваются процессуальные вопросы применения новых информационных технологий в сфере уголовного судопроизводства. Практика расследования и рассмотрения уголовных дел должна принять такую новую концепцию как "дистанционное правосудия", предусматривающую возможность проведения не только отдельных процессуальных действий, но и в целом рассмотрения уголовных дел на расстоянии с помощью видеоконференцсвязи.
Смирнов М. І. Дистанційне кримінальне судочинство : реальність та перспективи / М. І. Смирнов // Юридична Україна. – 2004. - № 7 (19). – С. 69-74.
Keywords: дистанційне правосуддя; заочний розгляд кримінальних справ; відеоконференцзв’язок; кримінальне судочинство; інформаційні технології; дистанционное правосудие; заочное рассмотрение уголовных дел; видеоконференцсвязь; уголовное судопроизводство; информационные технологии; remote justice; criminal hearing in absentia; video conference communication; criminal legal procedure; informational technologies