Тайм-менеджмент як ефективний інструмент для викладання іноземної мови в дистанційному режимі - Марчук, Ірина; Нагорна, Наталія (Одеса : Олді+, 2024)
В статті проаналізовано теоретичні підходи ефективної організації, планування професійної діяльності для оптимального використання робочого часу. Зазначено, що для опанування здобувачами професійних компетентностей виникає потреба у зміні форм викладання. Зазначено, що питання ефективного використання часу в освітній галузі досліджувалося з позицій ефективності керівника закладу освіти та важливість формування часової компетентності, індивідуальної технології тайм-менеджменту. Визначено основне уміння викладача - уміння організовувати власний графік і оптимально використовувати робочий час. Рекомендовано найвідоміші в європейській практиці методи тайм-менеджменту. Доведено, що тайм-менеджмент включає грамотне управління часом, сприяє економії часового ресурсу і виконанню завдань з мінімальним витратами сил.
Нагорна Н. Тайм-менеджмент як ефективний інструмент для викладання іноземної мови в дистанційному режимі / Н. Нагорна, І. Марчук // Актуальні питання лінгвістики та методики викладання іноземних мов: зб. мат. IX міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої пам’яті док. пед. наук, проф. В. Л. Скалкіна (12 квітня 2024 року) – Одеса : Олді+, 2024. – С.118-123
Keywords: тайм-менеджмент; освітній менеджмент; освітній процес; організація; планування; інновація; дистанційне навчання