Політична активність молоді України: 90-ті роки - Рябіка, Володимир Леонідович; Рябика, Владимир Леонидович; Riabika, Volodymyr L. (My University, 1998)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук за спеціальністю 23.00.02. - політичні інститути і процеси. Одеський державний університет ім. І.І. Мечникова. Дисертація присвячена дослідженню стану, особливостей та механізмів розвитку і підвищення політичної активності молоді України у 90-х роках. В роботі розкриваються основні засади, форми і методи становлення політичної культури молоді.

Thesis for obtaining a scientific degree of a Candidate of Political Science*. Specialty: Political Institutes and Political Process. Odessa State University. Thesis is devoted to the research of the situation, peculiarities and the mechanism of development and improvement of political activity of youth in Ukraine in the nineties. The main principles, forms and methods of youth political culture formation are discovered in this work.
Рябіка В. Л. Політична активність молоді України: 90-ті роки : автореф. дис. ... канд. політ. наук : 23.00.02 / В. Л. Рябіка; кер. роботи В. М. Соколов; Нац. ун.-т "Одеська юридична академія". – Одеса, 1998. – 16 с.
Keywords: молодь; держава; молодіжна політика; політична свідомість; активність; політична культура молоді; молодіжний рух; молодежь; государство; молодежная политика; политическое сознание; активность; политическая культура молодежи; молодежное движение; youth; state youth policy; political consciousness; activity; youth political culture; youth movement