Сучасні концепції регулювання регулювання адвокатської діяльності - Сьомак, Т. О. (Одеса: Фенікс, 2022)
Стаття присвячена сучасним концепціям регулювання адвокатської діяльності. Окреслено основні проблеми адвокатури та адвокатської діяльності. Незалежність адвокатури здійснюється у балансі між інтересами держави та самоврядування адвокатської професії, тому доцільним є партнерство не лише в аспекті регулювання функціонування інституту, а і його участі на всіх етапах законодавчого процесу у державі як важливого правозахисного інституту.
Сьомак Т. О. Сучасні концепції регулювання регулювання адвокатської діяльності / Т. О. Сьомак // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 197-199.
Keywords: адвокатура; адвокатська діяльність; регулювання; регулювання адвокатської діяльності; адвокатське самоврядування; інститут адвокатури