Використання експлейнерів як інструменту візуалізації та пояснення ключових проблем у медіапродуктах(на прикладі проєкту «Крим.Реалії») - Кузьміна, Дарина; Кузьміна, Д. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
У тезах розглядається важливість експлейнерів в сучасній українській журналістиці на основі аналізу досліджень та практичних прикладів їхнього застосування, зокрема у проєкті «Крим.Реалії». Робота аналізує популярність експлейнерів та їхній вплив на рівень довіри аудиторії до медіа. На прикладі матеріалів Олени Юрченко показується ефективність експлейнерів як інструментів візуалізації та пояснення ключових пробллем у медіапродуктах. The importance of explainersinmodern Ukrainian journalism is examinedinthis paper basedonre searchanalysis and practical examplesoftheir application, partic ularlyin the "Crimea.Realities" project. The paper analyzes the popularity of explainers and the irimpacton the audience'strustin the media. UsingmaterialsfromOlenaYurchenko, the effectiveness of explainersastoolsforvisualizingandexplainingkeyissuesinmediaproductsisdemonstrated.
Кузьміна Д. Використання експлейнерів як інструменту візуалізації та пояснення ключових проблем у медіапродуктах(на прикладі проєкту «Крим.Реалії») / Дарина Кузьміна // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 64-67.
Keywords: журналістика; експлейнер; пояснювальні матеріали; довіра до медіа; journalism; explainer; explanatory materials; mediatrust