Асистентська (науково-педагогічна) практика здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії : навчально-методичний посібник - Татарнікова, Анжеліка Анатоліївна; Цокур, Ольга Степанівна; Шкворченко, Наталія Миколаївна (Одеса : Міжнародний гуманітарний університет, 2025)
У навчально-методичному посібнику висвітлено провідні положення щодо сутності і специфіки змісту, способів організації та критеріїв оцінювання результатів асистентської (науково-педагогічної) практики здобувачів третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти. Особлива увага приділена конкретизації сучасних вимог до виконання майбутніми докторами філософії індивідуальних завдань, необхідних для опанування провідних функцій професійної діяльності науково-педагогічного працівника закладу вищої освіти як реалізатора освітніх, навчально-методичних, організаційно-виховних та наукових послуг. Систематизовано методичні поради й рекомендації щодо підготовки, організації та проведення здобувачами вищої освіти рівня доктора філософії різних типів лекційних, семінарських та практичних занять, виховних заходів із студентами; конкретизовано показники і критерії оцінювання їх ефективності; висвітлено алгоритми здійснення психолого-педагогічного аналізу та самоаналізу функцій викладацької та кураторської діяльності. Навчально-методичний посібник рекомендовано здобувачам третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, а також викладачам-наставникам і науковим керівникам, які здійснюють інструктивно-методичний супровід і контроль їхньої асистентської практики.
Татарнікова А. А., Цокур О. С., Шкворченко Н. М. Асистентська (науково-педагогічна) практика здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії : навч.-метод. посіб. / упор. А. А. Татарнікова, О. С. Цокур, Н. М. Шкворченко. - Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025. - 145 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29450
Keywords: здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії; оформлення документації з асистентської (науково-педагогічної) практики; науково-педагогічні засади пізнання; проектування; конструювання; організації; контролю та оцінювання освітнього процесу; здійснення професійної діяльності науково-педагогічного працівника