Шляхи гуманізації кримінальної політики України відносно неповнолітніх - Дмитришина, Тетяна Іванівна (Одеса, 2014)
У статті з урахуванням змін у діючому законодавстві кримінального профілю розглянуто шляхи та заходи розвитку сучасної кримінальної політики відносно неповнолітніх задля уточненню переліку обставин. які повинні бути з’ясовані при призначенні покарання. Робиться висновок щодо необхідності розширення законодавчої бази застосування примусових заходів виховного характеру.

Due to legislative changes in force ways and measures of modern juvenile criminal policy are analyzed. It is stressed that clearance of sentencing procedure and differentiation of permissions to use coercive measures instead of criminal sentences to juveniles lay at the basement of modern juvenile criminal policy formation.
Дмитришина Т. І. Шляхи гуманізації кримінальної політики України відносно неповнолітніх / Т. І. Дмитришина // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 383-388.
Keywords: кримінальне законодавство; кримінальна політика; призначення покарання неповнолітнім; примусові заходи виховного характеру; кримінальна відповідальність неповнолітніх; гуманізація призначення покарання неповнолітнім; уголовное законодетльство; уголовная политика; назначение наказания несовершеннолетним; принудительные меры воспитательного характера; уголовная ответственность несовершеннолетних; гуманизация назначения наказания несовершеннолетним; criminal legislation; criminal policy; sentencing procedure to juveniles; coercive measures; criminal responsibility; humanization of sentencing juveniles