Конспект лекцій з дисципліни «Методика викладання фахових дисциплін». Для здобувачів першого (бакалаврського) рівня ОПП «Музичне мистецтво» за спеціальністю 025 – Музичне мистецтво. - Кравець, Ніна Вячеславівна (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-тет, 2025)
Конспект лекцій з дисципліни «Методика викладання фахових дисциплін» розроблено відповідно до навчального плану, в якості додаткового матеріалу доспеціальних дисциплін у формуванні ерудиції, культури мислення і мотивації до професійної діяльності майбутнього фахівця. Ґрунтується на оволодінні технологією навчання мистецтву співу на основі практичних знань, вмінь та навичок, на підставі яких буде збудована майбутня професійна діяльність. Задача дисципліни – вивчення методики (змісту, методів та форм) навчання співацькому мистецтву, використання теоретичних знань з історії та теорії виконавства, а також, співацьких навичок, змісту світових вокальних шкіл, інтеграції теоретичних знань та співацьких навичок впродовж оволодіння методикою навчання вокалу, формування практичного (виконавського та педагогічного) спрямування професійної підготовки. Здобуваються розуміння витоків вокального мистецтва як культурного явища; накопичуються знання та уявлення з боку історичного підґрунтя музичної культури сучасності; формується розуміння природи вокалу. Крім цього, предмет сприяє розвиненню музичного світогляду, розвитку аналітичного мислення та знайомить з діяльністю видатних педагогів. Матеріали призначено для здобувачів факультету мистецтва і дизайну, кафедри музичного мистецтва та звукорежисури Міжнародного гуманітарного університету, першого бакалаврського рівня за спеціальністю «025 Музичне мистецтво», та має на меті більш детально розгорнути окремі теми.
Кравець Н. В. Конспект лекцій з дисципліни «Методика викладання фахових дисциплін». Для здобув. перш. (бакалавр.) рівня ОПП «Музичне мистецтво» за спец. 025 – Музичне мистецтво. Додатк. (розш. та допов.) матер. окр. тем лекцій як допоміж. матер. для самост. опанування здобув. / Н. В. Кравець ; кафедра музичного мистецтва та звукорежисури ; Міжнар. гуманітар. ун-тет. – Одеса, 2025. – 50 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29284
Keywords: підготовка високопрофесійного виконавця; естрадно-джазове сценічне вокальне мистецтво; аналіз джазових форм; навчання мистецтву співу; оволодіння мистецтвом імпровізації та композиції; стилі та жанри джазу; року; поп-музики; Італійська школа вокалу; Джузеппе Верді; Французьке вокальне мистецтво; Німецька вокальна школа