Синергетичні властивості політичного процесу доби національно-визвольних змагань 1917-1921 рр. - Польовий, Микола Анатолійович (Одеса, 2014)
Стаття присвячена аналізу політичного процесу в Україні доби національно-визвольних змагань 1917 – 1921 рр. з точки зору синергетичного підходу. Виявлено точки біфуркації та періоди детермінованого розвитку в цьому процесі та окреслено їх головні характеристики.

The article is devoted to the analysis of political process in Ukraine of epoch of national liberation fight 1917 – 1921 from the point of view of sinergetical ap- proach. The points of bifurcation and periods of determined development are educed in this process and their basic descriptions are outlined.
Польовий М. А. Синергетичні властивості політичного процесу доби національно-визвольних змагань 1917-1921 рр. / М. А. Польовий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 418-428.
Keywords: політичний процес; національно-визвольні змагання 1917-1921 рр.; синергетичний підхід; точки біфуркації; період детермінованого розвитку; соціально-політичні процеси; политический процесс; национально-освободительная борьба 1917-1921 гг.; синергетический подход; точки бифуркации; период детерминированного развития; социально-политические процессы; political process; national liberation fight 1917 – 1921; sinergetical approach; points of bifurcation; period of determined development; sociopolitical processes