Пошук наукової інформації та презентація результатів наукових досліджень : метод. реком. для здобувачів вищої освіти третього освіт.-наук. рівня (галузь знань 29 «Міжнар. відносини», спеціальність 293 «Міжнар. право») - Мельничук, Ольга Степанівна; Логінова, Наталія Іванівна (Одеса : Фенікс, 2022)
Наукові дослідження потребують аналізу великої кількості наукових публікацій в обраній галузі. Це передбачає наявність вмінь і навичок застосування сучасних інформаційно-пошукових, інформаційно-довідкових і науково-метричних баз мережі Інтернет. Для наочного представлення результатів наукових досліджень перед науковцями постає питання створення якісного (бажано інтерактивного) звітного документа або презентації, що зумовлює необхідність оволодіння навиками роботи з презентаційним програмним забезпеченням, а також набуття майстерності усної наукової дискусії. Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти третього освітньо-наукового рівня.
Пошук наукової інформації та презентація результатів наукових досліджень : метод. реком. для здобувачів вищої освіти третього освіт.-наук. рівня (галузь знань 29 «Міжнар. відносини», спеціальність 293 «Міжнар. право») / О. С. Мельничук, Н. І. Логінова ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – 24 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.25373
Keywords: наукові інтернет-портали; інформаційні ресурси; виражальні засоби мовного дискурсу; техніка мовлення; закони логіко-емоційного мовлення; наукова пошукова система; мультимедійни презентації; інтерактивни презентації; евристичний метод генерування нових ідей; культура мовлення ученого-правника; комунікативні якості культури мовлення; припустимі та неприпустимі виверти; нейролінгвістичне програмування; орієнтація на аудиторію; позбавлення від страху перед аудиторією; публічний виступ; техніка мовлення