Вплив релігійного фактору на сучасний політичний простір США - Курінний, М. М. (Київ, 2016)
У статті досліджено модель державно- церковних відносин у США. Визначено теоретичні і практичні проблеми дослідження та напрями їхнього вдосконалення. Проаналізовано розвиток державно-церковних відносин у США. Охарактеризовано політико-правові аспекти формування та реалізації американської моделі державно-церковних відносин. Досліджено лобістську діяльність релігійних організацій у політичному житті США, вектор дослідження якої скоординований на вибори президента в країні та участь релігійних організацій та їхніх лідерів у виборчому процесі.
Курінний М. М. Вплив релігійного фактору на сучасний політичний простір США / М. М. Курінний // Трансформація політичних процесів у XXI столітті, IX Національний конвент: матеріали IX Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Київ, 23- 24 травня 2019 р.) / за загальною редакцією Конверського А. Є. та ін., Київ, 2019. – С. 102-109.
Keywords: держава; церква; США; політика; державно-церковні відносини; модель державно-церковних відносин; вибори; релігія; релігійні організації; релігійна свобода