Щодо форм кримінально-правової реакції держави: сучасні тенденції - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Є. Л.; Стрельцов, Евгений Львович; Streltsov, Yevhen L.; Streltsov, Yevgen (My University, 2024)
Розвиток соціальних процесів, який завжди притаманний суспільному поступу, в окремі часи набуває, кажучи загалом, певного динамізму і навіть - рівня гіпердинамізму, що певною мірою характерно і для сучасності. Так, це різні процеси за багатьма своїми показниками, що так само достатньо часто породжує низку об’єктивних складнощів у розумінні таких процесів, їх тлумаченні, розробці заходів щодо їх розвитку, форм і видів державної реакції на них. Стосується це і проблем, які виникають у правовій площині на загальному та галузевому рівнях. Своїми роздумами з приводу складних проблем застосування кримінально-правових заходів в сучасних умовах ділиться доктор юрид. наук, доктор теології, професор, член-кореспондент НАПрН України, заслужений діяч науки і техніки України Стрельцов Є.Л. Його роздуми мають додаткові міркування в зв’язку з тим, що зараз він, як стипендіат ДААД, працює науковим дослідником в Інституті Східно-європейського права (Регенсбург, Німеччина), що дає змогу звернути більше уваги на порівняльні аспекти такого аналізу.
Стрельцов Є. Щодо форм кримінально-правової реакції держави: сучасні тенденції / Євген Стрельцов // Юридичний вісник України. – 2024. – 1-15 верес. (№ 35/36). – С. 20-24 ; 16-30 верес. (№ 37/38). – С. 20-23 ; 1 – 15 жовт. (№ 39/40). – С. 20-22.
Keywords: цілі та завдання кримінального права; кримінально-правова наука; кримінальне право; кримінальне законодавство; кримінальне правопорушення; кримінальне покарання; економічні кримінальні правопорушення; майнові покарання; інститут східноєвропейського права (IOR)