Двохаспектна природа перекладацької деформації в художньому перекладі - Ребенко, М. Ю.; Rebenko, M. Yu. (Одеса : Гельветика, 2014)
Статтю присвячено системному аналізу двохаспектної сутності перекладацької деформації, а саме розкриттю характеру зв'язку об'єктивної та суб'єктивної деформацій у художньому перекладі інтелектуальної прози в процесі відтворення смислового та/або стилістичного інваріантів оригіналу.
Ребенко М. Ю. Двохаспектна природа перекладацької деформації в художньому перекладі / М. Ю. Ребенко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 215-218.
Keywords: перекладацька деформація; об'єктивна деформація; суб'єктивна деформація; смисловий інваріант; стилістичний інваріант; ідіостиль автора; художній переклад; переводческая деформация; объективная деформация; субъективная деформация; смысловой инвариант; стилистический инвариант; идиостилъ автора; художественный перевод; translation deformation; objective translation deformation; subjective translation deformation; semantic invariant; stylistic invariant; idiostyle; literary translation