Регулювання ведення чужих справ без доручення у цивільному законодавстві Польщі - Пеструєв, Дмитро Миколайович (Одеса, 2017)
У статті розглядаються засади правового регулювання ведення чужих справ без доручення у польському цивільному законодавстві. Із врахуванням давньоримського генезису інституту negotiorum gestio акцентується увага на особливостях сучасної концепції Цивільного кодексу Польщі у цій галузі. Аналізуються чинники правових рішень з окремих питань регулювання ведення чужих справ без доручення. На основі аналізу положень поль-ського та українського цивільних кодексів розглядаються перспективи формування загальної концепції діяльності в інтересах іншої особи без її доручення та спеціальних повноважень
Пеструєв Д. М. Регулювання ведення чужих справ без доручення у цивільному законодавстві Польщі / Д. М. Пеструєв // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: Є. О. Харитонов (голов. ред.), О. І. Харитонова (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 25. – С. 57-61.
Keywords: цивільне законодавство; цивільний кодекс; ведення чужих справ без доручення; превенційні зобов’язання; Польща; Україна; інтеграція; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; civil legislation; the civil code; conduct of other people’s affairs without authority (agency of necessity); Poland; Ukraine; ,integration