Сингулярність кримінального права та державний примус - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Tuliakov, Viacheslav O. (My University, 2016)
Досліджена проблема сингулярності при здійсненні кримінально-правового впливу, яка полягає в формуванні певного соціально-правового стану, за яким імперативний концепт публічно-правового захисту прав і свобод особи обмежується диспозитивною приватністю паралельного регулювання. З використанням практики Європейського суду з прав людини доводиться, що ефективність кримінально-правового впливу блокується приватноправовими засобами вирішення правових конфліктів.

Исследована проблема сингулярности при осуществлении уголовно-правового воздействия, которая заключается в формировании определенного социально-правового состояния, при котором императивный концепт публично-правовой защиты прав и свобод лица ограничивается диспозитивной приватностью параллельного регулирования. С использованием практики Европейского суда по правам человека доказывается, что эффективность уголовно-правового воздействия блокируется частноправовыми средствами разрешения правовых конфликтов.

The problem of criminal law singularity social and legal conditions, when mandatory concept of public law is limited by dispositive privacy parallel regulation, is analyzed in this issue. Hence to form a particularly effective criminal impact we need to protect personal rights and freedoms. Considering European Court of Human Rights practice we proof that the effectiveness of positive criminal law is blocked by private means of resolving legal conflicts.
Туляков В. О. Сингулярність кримінального права та державний примус / В. О. Туляков // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 23-30.
Keywords: кримінально-правовий вплив; синлулярність; публічно-правове регулювання; диспозитивність; комунікативна функція кримінального права; уголовно-правовое воздействие; сингулярность; публично-правовое регулирование; диспозитивность; коммуникативная функция уголовного права; criminal law singularity; a public-law regulation; communicative function of criminal law