Криптографічний захист інформації : навчальний посібник з дисципліни «Криптографічний захист інформації» для освітньо-професійної підготовки бакалаврів у галузі знань 12 «Інформаційні технології» та спеціальністю 125 «Кібербезпека та захист інформації» - Йона, Лариса Григорівна; Онацький, Олексій Віталійович; Бєлова, Юлія Володимирівна (Одеса : «Астропринт», 2023)
Навчальний посібник призначений для студентів, які вивчають дисципліну «Криптографічний захист інформації». Містить систематичне викладення наукових основ віл найпростіших прикладів із основних понять до сучасних криптографічних концепцій, спрямований на вивчення симетричних криптосистем та криптосистем з відкритим ключем. Матеріал супроводжується достатньою кількістю наданих типових прикладів, контрольних питань та задач, що дозволяє використовувати навчальний посібник для всіх видів занять та надає можливість здобувачу самостійно перевірити якість засвоєння матеріалу. Теоретичний матеріал відповідає навчальній програмі «Криптографічний захист інформації».
Онацький О. В. Криптографічний захист інформації : навч. посіб. з дисципл. «Криптографічний захист інформації» для освітньо-проф. підгот. бакалаврів у галузі знань 12 «Інформаційні технології» та спеціал. 125 «Кібербезпека та захист інформації» Міжнар. Гуманітар. Ун-ту / О. В. Онацький, Л. Г. Йона, Ю. В. Белова. – Одеса : «Астропринт», 2023. – 249 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28417
Keywords: класичні методи шифрування; засади кріптографічного захисту інформації; симетричні криптографічні системи; асиметричні криптографічні системи