Атрибуція державі протиправної поведінки судових органів з метою встановлення міжнародної відповідальності - Андрейченко, С. С.; Andreichenko, S. S. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Діями чи бездіяльністю національних судів можуть бути порушені міжнародні зобов'язання держави, тобто вчинене міжнародне протиправне діяння. Стаття присвячена дослідженню питання щодо присвоєння державі поведінки судових органів влади з метою встановлення міжнародної відповідальності цієї держави. Держава несе міжнародну відповідальність за таку поведінку своїх судових органів: діяння, що визначаються як «відмова у правосудді» (СЙПІ de justice), під якою варто розуміти, по-перше, відмову судів розглядати справу або виносити рішення, по-друге, затягування винесення рішення по справі; прийняття несправедливого рішення, яким порушуються міжнародні зобов'язання держави щодо дотримання міжнародних стандартів належного правосуддя.
Андрейченко С. С. Атрибуція державі протиправної поведінки судових органів з метою встановлення міжнародної відповідальності / С. С. Андрейченко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 257-268.
Keywords: міжнародна відповідальність держави; атрибуція; поведінка судових органів держави; відмова від правосуддя; международная ответственность государства; атрибуция; поведение судебных органов государства; отказ от правосудия; international responsibility of the State; attribution; conduct of state judiciary; denial of justice