Дотримання принципу верховенства закону при застосуванні правового звичаю - Красюк, Ірина Андріївна (Одеса, 2014)
У статті досліджуються актуальні аспекти застосування правового звичаю в процесі регулювання суспільних відносин. На основі проведеного аналізу діючого законодавства робляться виводи про можливість застосування звичаїв при санкціонуванні законодавцем.

The article is dedicated to study and analyzing of the issue regarding the mistake in the application of the law and «mistake» in general meaning. It discusses the ratio of mentioned categories with distinguishing autonomy of each. It is defined the content of these concepts.
Красюк І. А. Дотримання принципу верховенства закону при застосуванні правового звичаю / І. А. Красюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 86-92.
Keywords: правовий звичай; регулювання суспільних відносин; санкціонування законодавцем; чинні форми права; правовой обычай; регулирование общественных отношений; санкционирование законодателем; действующие формы права; legal custom; regulation of social relations; authorization of the legislator; current forms of law